Σε ποιους απευθύνεται:

  • σε μεμονωμένους ενδιαφερόμενους,
  • σε επιχειρήσεις τροφίμων που ενδιαφέρονται να καταρτίσουν το προσωπικό τους,
  • σε επαγγελματικούς φορείς του κλάδου τροφίμων που επιθυμούν κατάρτιση ή ενημέρωση τόσο σε γενικά όσο και σε ειδικά ζητήματα ασφάλειας, ποιότητας και επισήμανσης τροφίμων σχετικά με τον κλάδο τους.

Περιγραφή του σεμιναρίου:

Οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους το οποίο ασχολείται με χειρισμό τροφίμων βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007, είναι αυτές που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Η παραπάνω υποχρέωση είναι επιτακτική και άμεση για τους χειριστές τροφίμων που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε πάσης φύσεως δραστηριότητες τροφίμων και ποτών.

 

Στα προγράμματα κατάρτισης διδάσκουν έμπειροι μεταπτυχιακοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι στον έλεγχο και ασφάλεια των τροφίμων, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.

Σκοπός:

Σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης είναι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τροφίμων καθώς και οι υπεύθυνοι αυτών να διασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή.

Θεματικές ενότητες:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.

1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων

2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών

3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους

4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων

5. Το Εργασιακό Περιβάλλον

6. Πρακτικές καθαρισμού

7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών

8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Το ΚΔΒΜ προσφέρει δυνατότητα υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης στην έδρα του, καθώς και στις έδρες των επιχειρήσεων τροφίμων, επαγγελματικών φορέων, κλπ.

Πληροφορίες

Το σεμινάριο επιπέδου 1 πραγματοποιείται συνολικά σε 10 ώρες.

Με την εγγραφή σας, παρέχεται άμεσα και προσωρινή βεβαίωση συμμετοχής η οποία σας καλύπτει μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης του σεμιναρίου.

Βεβαίωση Παρακολούθησης στις «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων» ΕΦΕΤ

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου: 40€

Κόστος πιστοποίησης : 30€ (το ποσό καταβάλλεται στον ΕΦΕΤ )

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο φορέας υποβάλλει συγκεντρωτικά στον ΕΦΕΤ το παράβολο όσων εκπαιδευομένων επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις, προκειμένου να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν την πιστοποίηση του. Ο τόπος και ο χρόνος των εξετάσεων καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ.

Δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας φόρμας στα Εκπαιδευτήρια Παυλίτσας δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *