Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων ΕΦΕΤ

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Σε ποιους απευθύνεται:

  • σε μεμονωμένους ενδιαφερόμενους,
  • σε επιχειρήσεις τροφίμων που ενδιαφέρονται να καταρτίσουν το προσωπικό τους,
  • σε επαγγελματικούς φορείς του κλάδου τροφίμων που επιθυμούν κατάρτιση ή ενημέρωση τόσο σε γενικά όσο και σε ειδικά ζητήματα ασφάλειας, ποιότητας και επισήμανσης τροφίμων σχετικά με τον κλάδο τους.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3597″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Περιγραφή του σεμιναρίου:

Οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους το οποίο ασχολείται με χειρισμό τροφίμων βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007, είναι αυτές που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Η παραπάνω υποχρέωση είναι επιτακτική και άμεση για τους χειριστές τροφίμων που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε πάσης φύσεως δραστηριότητες τροφίμων και ποτών.

 

Στα προγράμματα κατάρτισης διδάσκουν έμπειροι μεταπτυχιακοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι στον έλεγχο και ασφάλεια των τροφίμων, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”4143″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Σκοπός:

Σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης είναι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τροφίμων καθώς και οι υπεύθυνοι αυτών να διασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1874″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Θεματικές ενότητες:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.

1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων

2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών

3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους

4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων

5. Το Εργασιακό Περιβάλλον

6. Πρακτικές καθαρισμού

7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών

8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Το ΚΔΒΜ προσφέρει δυνατότητα υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης στην έδρα του, καθώς και στις έδρες των επιχειρήσεων τροφίμων, επαγγελματικών φορέων, κλπ.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1460465353140{background-color: #d4d8f4 !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-calendar”][vc_column_text]

Πληροφορίες

Το σεμινάριο επιπέδου 1 πραγματοποιείται συνολικά σε 10 ώρες.

Με την εγγραφή σας, παρέχεται άμεσα και προσωρινή βεβαίωση συμμετοχής η οποία σας καλύπτει μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης του σεμιναρίου.

Βεβαίωση Παρακολούθησης στις «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων» ΕΦΕΤ

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου: 40€

Κόστος πιστοποίησης : 30€ (το ποσό καταβάλλεται στον ΕΦΕΤ )

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο φορέας υποβάλλει συγκεντρωτικά στον ΕΦΕΤ το παράβολο όσων εκπαιδευομένων επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις, προκειμένου να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν την πιστοποίηση του. Ο τόπος και ο χρόνος των εξετάσεων καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ.

[/vc_column_text][vc_separator color=”blue”][vc_column_text]Δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

[ninja_forms id=36][/vc_column_text][vc_column_text]Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας φόρμας στα Εκπαιδευτήρια Παυλίτσας δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 σχόλια για το “Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων ΕΦΕΤ

  1. Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through
    some of the post I realized it’s new to me.
    Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking
    back often!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.