User Avatar

ermiskek

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2024

Μοριοδοτούμενη Εκπαίδευση Συμβούλων Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

(0 Αξιολογήσεις)
0 μαθητές
Μοριοδοτούμενη Εκπαίδευση Συμβούλων Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

500 ώρες με Πρακτική Άσκηση

για ένταξη στα μητρώα του ΕΟΠΠΕΠ
Πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης
“Εκπαίδευση Συμβούλων Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού”
με δεκάδες αποφοίτους, με την πρακτική εμπειρία μιας καταξιωμένης επιστημονικής ομάδας στον κλάδο του επαγγελματικού προσανατολισμού και με τη συνδρομή πιστοποιημένων συμβούλων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Πληροφορίες – Εισαγωγή
Ο/Η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού ή Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, όπως συχνά αναφέρεται, είναι μια από τις πλέον δυναμικές ειδικότητες των τελευταίων ετών. Η εύρεση των κατάλληλων σπουδών, η ανα-τοποθέτηση στην αγορά εργασίας, ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στη συμβουλευτική καριέρας και την επαγγελματική δικτύωση είναι μερικά μόνο από τα νέα δεδομένα που έχουν καταστήσει τη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού ολοένα και πιο αναγκαία. Σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, οδηγεί στην εκθετική αύξηση στελεχών, ειδικών και φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες για μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες, ανέργους/ες αλλά και εργαζομένους/ες.

Επιπρόσθετα πολλά είναι τα προγράμματα που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια (βλ.voucher) με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου τα οποία πάντοτε ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΝ την ύπαρξη – συνδρομή – παρουσία στελεχών ΣΥΥ και συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού. Έτσι και από αυτήν την κατεύθυνση ενισχύεται η απασχολησιμότητα των ειδικών στελεχών και επιστημόνων.

Εξ αποστάσεως και ασύγχρονο, περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΟΠΠΕΠ (ΦΕΚ B 617 – 14.02.2022)
Πληροφορίες – Εισαγωγή

Στον δηµόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δομές του ΟΑΕΔ, ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ. Γραφεία Σταδιοδρομίας Δημοσίων (αλλα και ιδιωτικών ) ΑΕΙ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας χρειάζονται καταρτισμένα στελέχη που θα υποστηρίζουν μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες, ανέργους/ες και εργαζόμενους/ες προσφέροντας στοχευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα ιδιωτικοί φορείς εκπαίδευσης (Κολλέγια, ΙΕΚ, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης κ.λπ.), εξειδικευμένες δομές και εταιρείες επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και Μ.Κ.Ο. είναι σε συνεχή αναζήτηση στελεχών, δεδομένο που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις θετικές προοπτικές των συμβούλων!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως σύμφωνα με το πλαίσιο που καθορίζει το ΦΕΚ 617/14-2-2022, (Πιστοποίηση – επάρκεια Προσόντων Συμβούλων Σταδιοδρομίας/ Επαγγελματικού Προσανατολισμού), η άσκηση του επαγγέλματος του Συμβούλου Σταδιοδρομίας/ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εκτός από τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, προϋποθέτει πλέον και την απαιτούμενη πιστοποιημένη επάρκεια η οποία εξασφαλίζεται μόνο με την ένταξη στα αντίστοιχα Υπομητρώα του ΕΟΠΠΕΠ.

Η ένταξη στο σχετικό Υπομητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π γίνεται με ειδικές εξετάσεις αλλά για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος σε αυτές τις εξετάσεις, θα πρέπει να υποβάλει -μεταξύ άλλων- και βεβαίωση παρακολούθησης ειδικού προγράμματος στη Συμβουλευτική & τον Επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αίτηση Συμμετοχής
Ημ/νια Έναρξης: 26/08/2024
Ημ/νια Λήξης Εγγραφών: 27/08/2024
Τίτλος: Εκπαίδευση Συμβούλων Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού + ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Τύπος: Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα
Διάρκεια: 500 ‘Ωρες
Δίδακτρα: 275 €

Γενική Περιγραφή
Σκοπός Επιμόρφωσης
Μαθησιακοί Στόχοι
Περιεχόμενο Θεματικών Ενοτήτων
Τρόπος Υλοποίησης
Κατηγορίες δεκτών υποψηφίων
Μοριοδότηση – Αξιοποίηση
Αναλυτικό πρόγραμμα & Θεματικές ενότητες
Όροι συμμετοχής

User Avatar
(0)
0 Αξιολογήσεις
0 Μαθητές
14 Σεμινάρια